HondMaltezer
Informatie over honden en de Maltezer

MALTEZER

Als je een levendige en speelse hond zoekt, dan ben je opzoek naar een Maltezer. Een Maltezer is een echte gezelschapshond. Over het algemeen zijn Maltezers dol op mensen en blijven zij graag dicht in de buurt van he, echter komt het weleens oor dat ze bij kleine kinderen wat geïrriteerd raken. De bekende sneeuwwit hondenras staat bekend om zijn onbevreesdheid, aanhankelijkheid, zachtaardigheid en speelsheid.

De Maltezer is door zijn formaat de perfecte hond voor een appartement of een stedelijke woning. Deze hond heeft geen behoefte aan een grote tuin en een wandeling door de stad is ruim voldoende voor de beweging. Daarnaast zijn de Maltezers erg goede waakhonden, als ze iets waarnemen zal je ze direct horen. Vaak wordt dit echter wel ervaren als vervelend door de eigenaren en is het dus belangrijk indien gewenst om dit gedrag zo vroeg mogelijk aan te pakken (correcte opvoeding).

Maltezer algemeen

De Maltezer komt oorspronkelijk vanuit Malta, middellandse zee.
Het ras zou circa 900 jaar voor Christus ontstaan zijn. Zover bekend, is de Maltezer de stamvader van diverse hondenrassen zoals de Yorkshire, Havanezer en de Bolognezer. De hondenras Maltezer werd erg gewaardeerd door de Egyptenaren en de Romeinen. Op diverse kunstwerken maar ook in de graven is de hondenras terug te vinden. Echter ondanks deze waardering was de Maltezer in de 17 e en 18 e eeuw bijna uitgestorven. Dit werd voornamelijk veroorzaakt door een mislukte fokexperiment om de grootte van de hond te verkleinen. Na dit extreme experiment die fout afliep zijn de fokkers van poedels actief bezig geweest om de grote fout te herstellen.

De Maltezer wordt circa 12 tot 15 jaar oud en staan bekend om hun temperament. Temperament is volgzaam, speels, actief, zachtaardig, intelligent, levendig. Het gemiddelde gewicht van de hond is tussen de 3 en 4 kilogram en ze zijn gemiddeld 24 cm hoog.

Vacht Maltezer

De hondenras Maltezer heeft een mooie, dikke, zijdeachtige en glanzende vacht. De kleur van de vacht is wit. De Maltezer heeft geen ondervacht en doordat zij vaak beschouwd worden als hypoallergeen zijn veel mensen die allergisch zijn voor honden, dit niet voor de Maltezer.
De meest gekozen “kapsel” voor de Maltezer is de zogenoemde “puppykapsel”, de hond wordt dan over het hele lichaam tot een lengte van 2,5 cm geschoren.